StoryEditorOCM
ForumKOMEDIJA ZABUNE

Spasila bespomoćnog ‘ježa‘, mazila ga i pazila, odvela veterinaru, a onda - šok: ‘Gospođo, to nije ono što mislite...‘

Piše Zrinka Korljan/ JL
27. ožujka 2024. - 15:13
Engleskinja je dala sve od sebe da pomogne malenom stvorenju misleći da je jež (ilustracija)Davor Pongračić/Cropix/

Kad vidimo ozlijeđenu životinju, znamo da joj treba pomoć. Ono što bismo svi mi s dovoljno empatije napravili jest umotali je u, recimo, našu jaknu i odnijeli doma. Odmah bismo se raspitali kad i kako joj pomoći, a budući da se ovakvi slučajevi često događaju navečer, pričekali bismo drugo jutro i odveli je veterinaru. Za to vrijeme bismo nesretnom stvoru osigurali miran kutak u našem domu i stavili mu tamo nešto meko za spavanje, malo hrane i vode. To smo i mi napravili svaki put kad smo vidjeli stvora u nevolji, pa su nam kroz kuću prošli golubovi, ježevi, šišmiši i štakori. No, mi smo pomagali životinjama. Stvarnim bićima koja dišu, lete, hodaju, što god, ali su živa. Slučaj iz britanskog grada Cheshirea ponešto je drugačiji.

Podudara se s našim u osnovnim crtama: žena je vidjela malenog ježa u nevolji, zaključila da je ozlijeđen jer se siroto stvorenje nije micalo s betona, dovela ga kući, dala mu hranu i vodu, stavila ga u kutiju i provela noć pazeći na njega. Ujutro ga je odvela na pregled kod veterinara u Lower Moss Wood Nature Reserve & Wildlife Hospital. Tu je otkrivena najvažnija razlika između naših divljih i ozlijeđenih stvorova i ovog malenog ježa. Nije se, naime, radilo o ježu. Žena je pokupila - vuneni ukras na vrhu kape, piše Jutarnji list.

Odjednom joj je bilo jasno zašto maleno stvorenje nije jelo, pilo niti se micalo. Nisu to bili znaci da mu je jako loše ili da je mrtav - bili su to pokazatelji da nije živ. I da nije stvor.

Identitet žene nije poznat, no ljudi diljem svijeta su, nakon početnog smijeha, shvatili da je ženina gesta prekrasna. Ona je dala sve od sebe da pomogne malenom stvorenju, kojega bi mnogi samo preskočili i otišli svojim putem.

- Ovo je slučaj u kojem se dobre namjere spoje s krivom identifikacijom. Raznježili smo se kad je žena donijela ježa, misleći da ga spašava. On je ipak dobio svu ljubav i brigu. Upamtite, ljubaznost ne poznaje granice, čak ni kada je u pitanju lažna životinja. Ponekad dirljive priče počinju s urnebesnim obratom...

Možda ovu novu vrstu možemo nazvati ‘Hedgebobbles‘ (mogli bismo to možda prevesti kao ježoflek, kombinaciju riječi jež i coflek, op.a.). Zapamtite, ako uočite ježa vani tijekom dana, to je znak da nešto nije u redu. Stavite ga u kutiju s izvorom topline i potražite pomoć veterinara. Čuvajmo naše bodljikave prijatelje - poručili su na Facebooku iz klinike koja je zbrinula ‘ježa‘.

image

Nekome je otpao vrh vunene kape i izazvao zabunu (ilustracija)

Duje Klarić/Cropix
26. travanj 2024 01:04