StoryEditorOCM
KalelargaVIDEO SVE GOVORI

Ovo je snimka državne ceste do Kožina: uputite se u avanturu dostojnu relija Pariz-Dakar. Hoće li muke mještana prestati 1. lipnja?

Piše Zadarski.hr
25. travnja 2024. - 09:43

- Jeste vidjeli kako jutros izgleda cesta do Kožina? Niste? Sad ću vam poslati video... - počelo je novinarsko jutro u četvrtak nešto iza osam sati.

Fraza je potrošena, ali ako slika govori tisuću riječi, video govori kao podeblja knjiga. I to knjiga žalbe.

Nekoliko stotina metara državne ceste na ulazu u Kožino zapravo nije cesta nego razrovani zemljani put, a kako kiša pada već drugi dan, prekriven je lokvama i rupama. Vožnja po njemu izgleda kao dionica relija Pariz-Dakar, samo što za taj egzotičan doživljaj ne treba otići do Afrike, dovoljno je potegnuti do prigradskog naselja. Jednom riječju - katastrofa. 

Tko dosad nije shvatio zašto mještani Kožina već mjesecima rogobore zbog neasfaltirane prometnice, jedne od najfrekventnijih u županiji, najbolje će shvatiti preko ovoga snimka. Dio državne ceste kroz koju je prošla aglomeracija ostao je neasfaltiran zato što je izvođač radova ne smije asfaltirati sve dok ne završi cijeli posao. Tako stoji u ugovor i tako tvrde iz Odvodnje.

No prošli je tjedan Euro projekt prihvatio zahtjev Kožinjana i obećao da će do 1. lipnja asfaltirati taj dio državne ceste i još dvije ceste u samom naselju iako na to nemaju obvezu, i na svoju štetu, kako bi, koliko toliko, primirili nezadovoljstvo Kožinjana zbog radova koji će se izvoditi do 1. srpnja.  

Prvi lipanj nije toliko daleko, ali onima koji svakodnevno moraju ovuda prolaziti, i od tog datuma diže se kosa na glavi. Jer kad prestanu kiše, cesta postane prašnjava, ali to je već za drugu etapu relija ili nastavak ove debele knjige žalbe...

25. travanj 2024 09:46